SKRÄDDARSY DIN RESA TILL NEPAL

Beskriv din drömresa, så ger vi dig ett förslag

DESIGNA DIN RESA Förslag på turer

100% skräddarsydda Nepal resor!

Vi skräddarsyr din resa till Nepal, helt enligt dina önskemål. Vårt team består av lokala resespecialister som lever i regionen. Tillsammans med mig, som är din personliga rådgivare i Sverige, hjälper vi dig att skapa och skräddarsy en annorlunda rundtur i Nepal

 Din resa till Nepal, kan bli så mycket mer än bara strand och sol. Upplev det genuina Nepal med oss! Ring mig eller skicka en förfrågan, vi är här för att hjälpa dig!

Nepal ligger mellan Indien och Tibet i Kina. Kanske mest känt för Mount Everest (8850 m), det högsta berget i världen och den världsberömda bergskedjan Himalaya och bergsmassivet där som kallas Annapurna.

Längs dess södra gräns, har Nepal en remsa av mark som delvis är täckt av skog och delvis är uppodlat.  

I den bördiga Katmandudalen ligger huvudstaden med samma namn. Det var här som Prins Siddharta Gautama föddes år 563 f Kr, uppnådde upplysning som Buddha och gav upphov till buddismen, trots detta är landet dominerat av hinduismen.

Den etniska mångfalden är imponerande på denna lilla yta, till exempel så talas det ca 30 olika språk här.

Landet är fattigt och de flest människor bor på landsbygden. Den stora jordbävningen 2015 försvagade landet ytterligare.

Men landet behöver turism, så tveka inte att åka hit. De flesta som kommer till Nepal är för att vandra i Everest- och Annapurna-området. Bortsett från trekking, besöker man bl a Katmandu med omnejd, Pokhara, och sjön Phew och fredsstupan där, nationalparken i Chitwan.

Förslag på turer