Hela Myanmar

fr.o.m
36 000 kr
  • per person
    internationell flyg ingår ej
($4 400)
20 dagar / 19 nätter
2-8 personer
Blandat boende
Chaufför
Resguide
Frukost: 19
Lunch: 7
Middag: 4
Vi erbjuder enbart skräddarsydda resor för enskilda resenärer med bil och chaufför, och har inga gruppresor på vårt program. Du väljer själv dina datum och din budget. Detta är bara ett förslag på en rundtur, vi ändrar och skräddarsyr allt enligt dina behov och önskemål.
Översikt
Swedish Flag
Ring 0708-807033

Myanmar förändras i en rasande fart och erbjuder sina besökare mer för varje år som går. På den här fullmatade turen utforskar vi urgamla tempel och städer, vandrar i de vilda delstaterna Shan och Chin och kopplar av under palmerna på stranden i Ngapali. Du får möta ursprungsfolk och deras kulturer och prova på en mängd spännande kök. Det här är turen för dig som verkligen vill lära känna den rika mångfalden i Myanmar på djupet.


DAG 1: Mandalay

Transfer från flygplatsen till hotellet. Du väljer själv hur du spenderar dagen. Njut av hotellets bekvämligheter eller utforska stadens rika utbud.

Hotell: Mandalay Hill Resort Visa boendet

DAG 2: Mandalay

Vi utforskar den gamla kungliga huvudstaden Amarapura. Här besöker vi Mahagandayonklostret - en skola för unga munkar samt bron U Bein, som är mer än 200 år gammal och den längsta teakbron i världen. Därefter utforskar vi Mahamunipagoden, Shwenandawklostret och Kuthodawpagoden. På kvällen njuter vi av solnedgången från toppen av Mandalay Hill.

Hotell: Mandalay Hill Resort Visa boendet

DAG 3: Mandalay - Hsipaw

Vi tar tåget till Hsipaw och njuter av utsikten från den imponerande Goteikviadukten. Ankomst till Hsipaw på kvällen och transfer till vårt hotell.

Hotell: Mr. Charles Hotel Visa boendet

DAG 4: Hsipaw

Vi vandrar längs risfält och grönsaksodlingar och besöker pittoreska små byar. Vi stannar till i Palaung för en lokal lunch och lite vila. Eftermiddagens vandring går längs teodlingar och genom tallskog. Vi äter middag och övernattar i en av byarna längs vägen.

Hotell: Local Home

DAG 5: Hsipaw - Mandalay

Vi fortsätter vår vandring genom naturskön skog och stannar för rast och lunch i en charmig by. Under eftermiddagen fortsätter vår vandring genom fler pittoreska små byar tills vi når stora vägen för återfärd till Mandalay.

Hotell: Mandalay Hill Resort Visa boendet

DAG 6: Mandalay - Bagan

Dagskryssning på floden Irrawaddy. Längs vägen besöker vi en av de typiska byarna vid flodbanken. Lunch ombord.

Hotell: Myanmar Treasure Resort Visa boendet

DAG 7: Bagan

Vi utforskar Bagans berömda arkeologiska platser, inklusive Damayarzakapagoden, Shwegugyi och Thabyinnyu. Andra höjdpunkter är Shwesandaw med dess panoramautsikt över templen, väggmålningarna på Gubyukggyi och Abeyadanatemplet. På eftermiddagen besöker vi en traditionell lackvarufabrik för att uppleva tillverkningen av dessa unika produkter. Slutligen avnjuter vi solnedgången från toppen av ett av templen.

Hotell: Floral Breeze Hotel Bagan Visa boendet

DAG 8: Bagan - Kanpetlet

Vi kör till Kanpetlet. Längs resan passerar vi städerna och byarna Chauk, Seik Phyu, Kanzanma och Saw. I Saw intar vi vår lunch bestående av rätter från det lokala köket. Efter lunch fortsätter vi resan till Kanpetlet med ankomst under seneftermiddagen.

Hotell: Sky Palace Hotel, Deluxe Visa boendet

DAG 9: Kanpetlet - Aye Sakan

Vi kör upp till toppen av Mt.Victoria. Längs vägen njuter vi av områdets unika flora och fauna. Vi får se sällsynta fåglar som bara finns i Myanmar, inhemska och migrerande fåglar, sällsynta arter av orkidéer och många arter av växter och fjärilar. Lunch och middag intas i lokala byar.

Hotell: Local Home

DAG 10: Aye Sakan - Mindat

Vi bilar i 30 minuter och vandrar i 1 timme till byn Kyar Tong. Här besöker vi kyrkogården Chin och en känd lokal jägare som visar oss sina jakttroféer i sitt hem. Vi lär också känna Tattoofolket och deras traditionella livsstil. Lunch och middag serveras i lokala byar.

Hotell: Local Home

DAG 11: Mindat - Bagan

Vi kör tillbaka till Bagan och intar vår lunch i Saw längs vägen.

Hotell: Myanmar Treasure Resort Visa boendet

DAG 12: Bagan - Inle lake

Transfer till flygplatsen för flyg till Heho. Sightseeingtur på Inlesjön med privat motorbåt. Höjdpunkter inkluderar femdagarsmarknaden, flytande trädgårdar, byn Inn Paw Khone där vi får se lotus- och silkesvävningsindustrierna, den flytande byn Ywama, pagodan Phaungaw Daw Oo, klostret Nge Phe Kyaung samt byn Se Gaung, som är känd för sin smidesindustri.

Hotell: Inle Garden Hotel Visa boendet

DAG 13: Inle Lake - Inle lake

Vi besöker pagoderna på Indein, korsar några av de smala vikarna längs sjön och upplever byarna längs vägen.

Hotell: Inle Garden Hotel Visa boendet

DAG 14: Inle Lake - Ngapali

Flyg till Thandwe och transfer till Ngapali – Myanmars främsta stranddestination. Slappna av och njuta av egentid på stranden.

Hotell: Ngapali Bay Villas & Spa, Deluxe Sea View Villa Visa boendet

DAG 15: Ngapali

Slappna av och njut av en individuell dag med utsikt över havet i Ngapali.

Hotell: Ngapali Bay Villas & Spa, Deluxe Sea View Villa Visa boendet

DAG 16: Ngapali - Yangon

Transfer till Thandwes flygplats för resa till Rangoon. Vi besöker bland annat Buddha Chauk Htat Gyi och Nationalmuseet, som är fyllt med artefakter från Myanmars förflutna. Vi upplever det livliga Chinatown samt Scottmarknaden (även känd som Bogyoke Aung San Market). Vi njuter av den imponerande Shwedagonpagoden, som tornar upp sig över staden och är den mest vördade religiösa byggnaden i landet.

Hotell: Chatrium Hotel Yangon, Deluxe Visa boendet

DAG 17: Yangon

Vi besöker Botahtaungpagoden med dess många fascinerande reliker och gör en sightseeingtur vid natursköna Kandawgyisjön. Senare utforskar vi Rangoons livliga centrum, som sägs ha den främsta samlingen av byggnader från kolonialtiden i hela Sydostasien.

Hotell: Chatrium Hotel Yangon, Deluxe Visa boendet

DAG 18: Yangon - Kyaikhtiyo

Vi kör till Kyaiktiyo, platsen för den berömda Golden Rock, en av Burmas viktigaste buddhistiska platser. Den enorma stenen balanserar betänkligt på bergets kant, till synes trotsandes gravitationen. Vi kör uppför berget och går den sista biten till fots för att njuta av en häpnadsväckande utsikt över omgivningarna.

Hotell: Mountain Top Hotel, Deluxe Visa boendet

DAG 19: Kyaikhtiyo - Yangon

Vi kör till Bago, en av de rikaste arkeologiska platserna i Myanmar och den antika huvudstaden i Monkungariket. Här besöker vi den imponerande liggande Shwethalyaung Buddha och förundras över den 114 meter höga Shwemawdawpagodan. Därefter kör vi tillbaka till hotellet i Rangoon.

Hotell: Chatrium Hotel Yangon, Deluxe Visa boendet

DAG 20: Yangon - Yangon airport

Transfer till Rangoon flygplats för hemresa.


Ingår i resan

Inrikesflyg (Bagan / Inle/Ngapali / Rangoon)

Båttur

Tågfärd

Privat bil med chaufför

Engelsktalande guide

Inträdesavgifter

Boende i dubbelrum inklusive frukost


Ingår ej i resan

Flyg till och från Myanmar

Visum till Myanmar

Dricks

Personliga utgifter

Det som ej finns i programmet


Önskemål

Boende

Färdsätt

Chaufförens och guidens språk

Guider

Sällskapets storlek

Datum

Budget Budget per person (exklusive flyg)