Templen i Angkor och stränderna i Sihanoukville

fr.o.m
10 988 kr
  • per person
    internationell flyg ingår ej
($1 343)
10 dagar / 9 nätter
1-7 personer
Komfort hotell
Chaufför
Utflyktsguide
Frukost: 9
Lunch: 1
Middag: 0
Vi erbjuder enbart skräddarsydda resor för enskilda resenärer med bil och chaufför, och har inga gruppresor på vårt program. Du väljer själv dina datum och din budget. Detta är bara ett förslag på en rundtur, vi ändrar och skräddarsyr allt enligt dina behov och önskemål.
Översikt
Swedish Flag
Ring 0708-807033

Gör en annorlunda och oförglömlig resa och tillbringa fem dagar i Angkor med dina barn. Njut av hotellets pool för att vila upp efter resan och redan den andra dagen får ni uppleva ett av de mest mytomspunna templet i världen, Angkor! Du får rida på elefanter under en rundtur som tar dig runt det legendariska Bayon templet. Besök av en flytande by, på sjön Tonle Sap, med en lunch i ett av husen, lagad av av byns kvinnor. Se sen den magiska soluppgången över Angkor Wat och på eftermiddagen blir det en tur genom det vackra landskapet som för oss till templet Banteay Srey. Sista dagen ångrar ni kanske inte att ni inte stannade lite längre.... Men då blir det dags för avfärd till södra delen av Kambodja och se stränderna där!


DAG 1: Siem Reap

Ankomst till Siem Reap. Fri tid att koppla av och njuta av bekvämligheterna på hotellet.

Hotell: Pavillon Indochine Visa boendet

DAG 2: Siem Reap

Besök staden Angkor Thom. som var den sista huvudstaden under det stora Khmer-riket under kung Jayavarman VII, med tuk-tuk. Innanför stadsmuren åker du till Bayon. Detta tempel uppfördes exakt i centrum av staden. Den består av 54 torn som representerar 54 provinser i det stora Khmer-riket. Varje torn har 4 ansikten, du får se Elefant- och Leper Kingterasserna. Dags sedan för en åktur på elefantrygg i staden Angkor Thom. Du besöker vidare templen Srah Srang, Banteay Kdei, Ta Keo, Thommanon, Chau Say Tevoda, och Ta Prohm som nästan är igenvuxet av rötterna från enorma fikonträd och gigantiska rankor. Här gillar barnen att gömma sig! Det är magiskt...

Hotell: Pavillon Indochine Visa boendet

DAG 3: Siem Reap

Båttur på Tonle Sapsjön för att besöka sjöns småbyar Méchrey och Prek Toal, utforska den översvämmade skogen och se livet vid och på sjön. Byarna består av jordbrukare och fiskare i huvudsak. En riktigt spännande dag för hela familjen där ni får se en annan värld och ett helt annat sätt att leva. Lunch som lagas av medlemmarna i föreningen osmos (ett miljöprojekt till förmån för lokalbefolkningen) som avnjuts på en husbåt.

Hotell: Pavillon Indochine Visa boendet

DAG 4: Siem Reap

Se soluppgången över Angkor Wat Efter frukost besöker du Preah Khan, från ungefär samma tid som Ta Prohm och användes ursprungligen som universitet och tempel. Templet Neak, är egentligen inte ett tempel, utan en helgedom som byggdes i mitten av en konstgjord sjö. Du avslutar med det lilla buddhistiska templet Ta Som, vilket byggdes under Jayavarman VII. Efter lunch besöker du Banteay Srei (37 km från Siem Reap), som är det minsta templet i Kambodja, men det vackraste, det är tillägnad alla kvinnor. På vägen hem besöker du det hinduiska templet Banteay, tillägnad Vishnu. Du ser på vägen autentiska byar, där du ser hur livet på landsbygden ter sig, du gör stopp för att lära känna människorna här mer. Kanske du och dina barn får prova på ris plantering.

Hotell: Pavillon Indochine Visa boendet

DAG 5: Siem Reap - Sihanoukville

Äntligen dags att besöka det största templet Angkor Wat, detta magnifika tempel ses som höjdpunkten i Khmer arkitekturen, och är tillägnat guden Vishnu Sen blir det upptäckt av staden Siem Reap, med marknader och pagoder.

Hotell: Secret Garden Visa boendet

DAG 6: Sihanoukville

Här kan du välja på 2 olika aktiviteter: Alternativ 1 En dagsutflykt till Ream Park med båttur till Ream nationalpark, längs kanalen, där du får se mangroves, krabbor, vackra fåglar. Det blir en vandring genom bergen för att njuta av en strand som i princip är obesökt i vanliga fall. Alternativ 2 En dagsutflykt till ön Koh Rong känd som Monkey Island, ca 25 km från Sihanoukville. Ön har 43 km av vackra sandstränder.

Hotell: Secret Garden Visa boendet

DAG 7: Sihanoukville

Fri dag

Hotell: Secret Garden Visa boendet

DAG 8: Sihanoukville

Fri dag

Hotell: Secret Garden Visa boendet

DAG 9: Sihanoukville

Fri dag

Hotell: Secret Garden Visa boendet

DAG 10: Sihanoukville - Phnom Penh

Transfer i privat bil till Phnom Penh, till den internationella flygplatsen.


Ingår i resan

Boende i dubbelrum inklusive frukost.

Privat bil med chaufför

Engelsktalande guide

Inträdesavgifter enligt program

Båttur på Tonle Sap

Lunch enligt program, exklusive dryck


Ingår ej i resan

Internationella- och inrikesflyg

Visum till Kambodja

Dricks

Personliga utgifter

Det som ej finns i programmet

Olycksfalls och reseförsäkring

Flygskatter vid avfärd från Kambodja

Privata utgifter av personlig karaktär


Önskemål

Boende

Färdsätt

Chaufförens och guidens språk

Guider

Sällskapets storlek

Datum

Budget Budget per person (exklusive flyg)